Am de construit un gard din beton si fier forjat si am intocmit lista de materiale de constructii necesare pentru constructia acestuia. Daca va ganditi sa construiti un gard si nu stiti materialele care sunt necesare va invit sa cititi articolul pentru a afla cam ce trebuie sa cumparati. Cum se construieste un gard aflati din acest articol.

Modelul de gard ce il voi construi are cam 30 de metri liniari si va fi facut dintr-o combinatie de beton si fier forjat. Va fi turnata o elevatie si apoi o fundatie de aproximativ 50 cm inaltime. Stalpii vor fi prinsi in beton si vor fi din bare rectangulare de 10 pe 10. Pe langa acestea vor fi doua porti mari de cate 2 metri fiecare si o poarte de acces de 1 metru. Poarta si portile mari vor fi din fier forjat si se vor suda de niste stalpi rectangulari din fier de 10 pe 10 de grosime 3 mm. Ca si intarire a tuturor stalpilor rectangulari din fier  acestia se vor umple cu beton nu inainte de a se fi facut stalpi din fier striat de 6 si etrieri de 6..

In desenul de mai jos aveti desenat gardul. Sper sa il intelegeti. Iar mai jos de desen am scris necesarul de materiale de constructii necesare pentru gard.

materiale constructii gard

In primul rand avem nevoie de fier beton de 6 pentru etrieri. Calculand ca un etrier va fi de 40 pe 20 cm, deci ne trebuie 1,2 ml de fier beton pentru un etrier, si socotind ca vom pune etrieri din 15 in 15 cm, la o distanta de 30 de metri ne da 200 de etrieri, adica 240 de metri de fier beton de 6.

Apoi ne trebuie bare din fier striat de 10. Deoarece nu este vorba de constructia unei case ci de constructia unui gard fierul beton de 10 mm grosime si striat este cel mai indicat. Si ne trebuie cel putin 120 de metri liniari daca este sa inmultim 30 de metri cu 4 bare care sunt necesare pentru o grinda. Dar trebuie sa adaugam si un adaos de 10 ml.

<Citeste continuarea aici >