Mobila, elementul cel mai important in imaginea unei case

 Desi atunci cand vine vorba despre suma investita, piesele de mobilier sunt mult mai ieftine decat casa propriu zisa, acestea sunt cele care intra in contact direct cu utilizatorul, asadar, importanta lor este una colosala. Este adevarat ca la nivel macro, constructia, pozitia acesteia sau modul in care este compartimentata pot fi decisive insa atunci cand vorbim despre detalii, mobilierul este cel mai important.

Pentru a putea fi de cea mai buna calitate si pentru a-si putea face treaba cat mai bine, piesele de mobilier trebuie sa respecte cateva reguli esentiale:

  • Sa fie ergonomice. Acestea trebuie sa ocupe exact atata spatiu cat sa se poata face utile, fara sa incarce prea mult o incapere, fie ca este vorba despre baie, bucatarie sau dormitor.

  • Sa arate bine si sa se incadreze in incaperea de destinatie. Piesele de mobilier sunt cele care ies prima data in evidenta in momentul in care cineva intra intr-o incapere. Este clar, asadar, ca trebuie sa arate foarte bine. Incadrarea in incapere trebuie sa fie perfecta iar combinatia de culori trebuie sa fie si ea cat mai naturala si mai placuta.

  • Sa tina cont de activitatea ce urmeaza sa fie desfasurata in camera de destinatie. Exista mobilier destinat somnului, mobilier destinat lucrului si mobilier destinat gatitului. Evident, este important ca acesta sa isi pastreze scopul si sa fie folosit in camerele destinate pentru el.

  • Sa fie cat mai rezistente. O piesa de mobilier trebuie sa reziste chiar si cateva zeci de ani. Din acest motiv, materialele din care este construita trebuie sa ofere o rezistenta maxima. Nimanui nu ii place sa isi schimbe mobila o data la 2 ani si cu siguranta, mobilierul de proasta calitate ajunge sa fie mult mai costisitor in timp decat cel de buna calitate.

De unde cumperi cele mai bune piese de mobilier?

 mobila living In teorie este simplu: achizitionezi mobilier care sa arate bine, care sa fie rezistent si care sa se incadreze in camera pe care vrei sa o mobilezi. In practica insa, totul este mult mai dificil. Exista sute de magazine care vand mobila si de multe ori, calitatea este destul de greu de verificat. Cel mai bine este sa alegi niste piese de mobilier pe care sa le creezi la comanda. In felul acesta vei obtine toate elementele de care ai nevoie si iti vei putea personaliza fiecare colt din casa. Peste toate astea, de multe ori, o piesa de mobilier la comanda ajunge sa fie mai ieftina decat una gata achizitionata din magazin.

Un mare avantaj al mobilierului la comanda este faptul ca il poti achizitiona online. Exista magazine precum Mobilakoncept.ro, care ofera o multime de sfaturi si informatii, in asa fel incat sa iti garanteze calitatea.