”Am o casa la rosu construita din boltari de ciment si as dori sa stiu daca se poate izola la exterior cu polistiren extrudat si  cu ce dimensiuni? Peste poliester este posibila o placare cu piatra naturala de Brasov? Va multumesc. Casa nu am construit-o eu, au ridicat-o parintii mei.”

Este recomandat, inainte de placarea cu polistiren pe o casa la rosu, sa se dea macar un strat de sprit (ciorba). Astfel mamaligile care vor face prinderea intre zidarie si placa de polistiren vor avea de ce sa se prinda.

Fatada de casa rosie cu tencuiala decorativaPentru a placa piatra peste polistiren va recomand sa folositi un adeziv de calitate, atat la placarea polistirenului pe zidarie cat si la armarea cu plasa de fibra de sticla. Un polistiren care sa suporte piatra trebuie sa fie prins de perete cu dibluri pentru polistiren, sase dibluri pe placa, iar operatiile sunt urmatoarele:

-se placheaza polistirenul pe mamaligi. Daca aveati casa tencuita polistirenul se placa la pieptene.

-dupa un timp se fixeaza in dibluri polistirenul

-se prepara adeziv si se intinde pe placile de polistiren cam cat are latimea plasa de fibra de sticla

-se intinde plasa peste adezivul deja intins si se mai da imediat un strat peste plasa atata cat sa se acopere bine plasa

Dupa aceste operatiuni si dupa ce se usuca  bine straturile de adeziv se poate placa si piatra pe fatada. Insa nu uitati recomandarea mea; Folositi adeziv de calitate si dati diblurile corect pentru ca piatra pe fatada sa dureze.