O noua tendinta in amenajari interioare este placarea placilor de rigips cu polistiren lipit pe spate.

De ceva vreme se poate observa ca rigipsul se vinde cu polistiren lipit pe el. Ca idee este foarte ok si chiar va indemn sa izolati cu polistiren placile de rigips. Pretul placilor de rigips cu polistiren lipit pe el este un pic nejustificat zic eu. Si ca o mica demonstratie am vrut sa vad cat costa daca produc eu rigips cu polistiren pe el. Deci m-am transformat intr-un producator ambulant de rigips cu izolatie de polistiren lipita pe el.

placa de rigips cu polistiren lipit ca izolatorAm cumparat urmatoarele materiale de constructie: Placi de gips-carton, polistiren de 2 cm grosime si adeziv pentru lipit polistiren pe lemn si alte straturi suport in afara de zidarie si pereti tencuiti.

Va dati seama ca a trebuit sa cumpar un bax intreg de polistiren dar si o cantitate mai mare de adeziv pentru lipit polistiren pe alte straturi in afara de caramida,bca etc.

Am preparat adeziv si am intins pe spatele placii de rigips ,cu o gletiera cu zimti mici, adezivul si apoi am lipit placile de polistiren deasupra.

Costul total al unei placi de rigips cu polistiren lipit. Facand un calcul a rezultat ca o placa de rigips are cca 3 mp si cu toate materialele incluse mi-a dat pretul de :

-Placa de rigips de 12,5 alb costa aprox 19 lei

-3 mp de polistiren de 2 cm grosime costa aprox 6 lei

-Adezivul pentru trei mp face cam 2 lei

Cost total cu o placa de rigips cu polistiren lipit ca izolatie pe spate -27 lei plus o bere la baiatu” dupa terminarea lucrarii. Deci cam 30 lei am cheltuit cu fabricarea unei placi de rigips cu izolatie de polistiren .

Cat credeti ca ar costa o placa de rigips cu polistiren in magazinul unde am vazut eu acest procedeu de izolare a rigipsului? Eu zic ca am economisit ceva, pretul il aflati singuri.