Rigips placat pe tavan de OSB

Montaj rigips pe tavan placat cu OSB

 Numele placilor de OSB vine de la ORIENTAL STRAND BOARDS (Pe romaneste s-ar traduce  placi de aschii de lemn lipite)

 Un tavan placat cu osb se poate placa si cu placi de rigips. Dupa parerea mea este chiar rezistent un tavan de rigips placat pe OSB. Placile de OSB se gasesc de obicei la dimensiunea de 250 x 125 cm. In unele cazuri am intalnit placi de OSB la dimensiunea de 245 x 120 cm. Deci nu faceti structura tavanului inainte sa aveti placile de OSB cumparate.

Structura unui tavan placat cu OSB

 Tavanul de OSB se face de obicei pe structura de lemn. Multa lume considera OSB-ul un fel de lambriu, il placheaza pe tavan, il lacuiesc si il lasa asa. De regula am vazut asa la holuri, bucatarii si la casele de vacanta. O data am vazut la cineva ca in loc de parchet avea pe podea pus OSB. Revenind, va spun ca un tavan de OSB poate fi facut si pe structura metalica din profile metalice pentru rigips (UD-uri si CD-uri). Este aceeasi procedura ca la executarea unui tavan de rigips.WOWDESIGN0238[1]

Placi de OSB – Pret si specificatii

 Placile de OSB se gasesc de obicei de la grosimi de 5 mm pana la grosimi de 50 mm. Poate si mai groase, nu stiu, nu am vazut! Preturile variaza in functie de grosimea sau de utilitatea acestuia. Exista OSB de interior si OSB de exterior. La tavanul din interiorul casei puteti folosi un OSB de 8 mm pentru interior. Daca cumva este vorba de o bucatarie sau baie nu uitati ca trebuie placat rigips verede anti umezeala pe tavanul de OSB.