Intrebare de la domnul Dumitru

Va rog sa-mi dati cateva detalii despre cum sa torn sapa peste placa.
In placa deja turnata anul trecut in iunie nu am pus plasa de armare si nici expandat.
In unele locuri, sub placa suna gol, placa fiind turnata la 12 ore de la tasarea manuala a pamantului si pietrisului. Am spart in toamna zona in care suna a gol, am refacut hidroizolatia si am returnat beton. Acum a mai aparut prin alte zone  (mici) sa sune gol.
Cu sapa pe care o voi turna trebuie sa ma incadrez in 10cm; in acesti 10cm trebuie sa pun extrudat(3cm), neaparat plasa de armare pentru a compensa lipsa acesteia din placa si parchet masiv (cca 2cm).Scazand grosimea extrudatului si a parchetului imi mai ramane grosime sapa efectiva de 5cm.Este bine, sau pot pune extrudat de 4cm?
Cum ma sfatuiti sa pun extrudatul?
VARIANTA 1: peste placa polistiren extrudat lipit, apoi folie ppe, sapa cu plasa de armare, apoi parchet masiv/gresie.
VARIANTA 2: sapa cu plasa de armare direct peste placa, folie ppe, extrudat, perchet masiv/gresie.
Alte sfaturi in plus sunt binevenite

Analizand ceea ce mi-ati prezentat va propun urmatoarea varianta:

sapa peste placa de betonPeste placa de beton deja turnata asezati plasa de Buzau la o distanta de 1cm fata de placa. Puteti folosi distantiere de plastic, din acelea care se folosesc la turnarea placii de beton. Plasa de Buzau trebuie prinsa de placa turnata cu dibluri si cu sarma. Diblurile ar trebui sa le dati din 35 in 35 cm. Puteti folosi dibluri de plastic de 6 x 40 sau dibluri de metal.

Turnati sapa la o grosime de 4,5 cm si asteptati 7 zile sa se usuce dupa care placati polistiren extrudat de 2 cm. Intindeti adezivul pentru polistirenul extrudat, de preferat un adeziv bun (Ceresit Thermo Universal), cu o gletiera cu zimti de 1 cm (pieptene). Apoi aplicati polistirenul extrudat si cu ajutorul unui dreptar, placati-l la drept.

Mai asteptati 3 zile dupa ce ati placat polistirenul extrudat pe sapa si apoi, tot cu acelasi adeziv, aplicati un strat de adeziv armat cu plasa din fibra de sticla pentru polistiren. Aplicarea adezivului pentru polistiren armat cu plasa din fibra de sticla se face in felul urmator; Adeziv +Plasa + Adeziv  egal un strat de adeziv(plasa trebuie prinsa intre cele doua straturi de adeziv)

Dupa aceasta operatiune, respectand un timp de uscare, nu va mai ramane decat sa placati gresie sau parchet.

Sper ca v-am fost de folos si ca v-am prezentat cea mai buna varianta.