Cativa vizitatori m-au rugat sa le recomand o serie de scule electrice ieftine cu care sa lucreze pe langa casa in timpul liber. Cum eu nu am astfel de scule, deoarece lucrez in sistem intensiv cu ale mele scule profesionale si nu ar rezista, am cautat pe diferite siteuri de profil si am facut o lista de scule electrice ieftine dar si durabile. Nu va asteptati sa va recomand toate jafurile de 3 lei deoarece mai jos veti gasi niste scule electrice destul de bune, care nu vor lua foc de la prima utilizare.

Si cum omul pe langa casa isi gaseste de lucru mereu m-am gandit ca va trebuie urmatoarele :

Polizorul unghiular sau flexul, dupa cum unii il numesc.

Pentru lucrari usoare, gen taiere un fier beton  sau placi de faianta va recomand acest polizor unghiular  Skil F0159176AA, de 750W, 125mm si 11000 RPM. Are motorul puternic, cablu lung de 3 m si un design compact si ergonomic pentru o utilizare usoara.

Pentru taieri de fier brut, taieri de piatra sau slefuiri de grinzi sau pardoseli va recomand acest flex Stern AG 180BV, 1200W, variator turatie, 3500 – 8000RPM, 180MM. Este un polizor semi, adica nici mic dar nici mare. Mai multe detalii gasiti pe siteul care il comercializeaza.

Bormasina. Sau rotopercutorul. Sau masina de infiletat.

Fiecare dintre cele trei denumiri de scule prezentate mai sus este diferita. Fiecare are particularitatile sale si poate fi folosita in anumite conditii si pentru anumite lucrari. Mai jos o sa gasiti cate un exemplu din fiecare.

scule electrice ieftine boschCiocanul rotopercutor. Cu el putem sparge betonul, decoperta gresia si faianta sau putem construi structura metalica pentru rigips. Plus multe alte activitati la cre este util. Va recomand un ciocan rotopercutor pe sistem SDS cum este si acest rotopercutor Bosch PBH 2100 RE Compact, 550 W, 2300 RPM, 1.7 J. Este compact, ergonomic si destul de usurel.

Masina de infiletat. Aceasta unealta este destinata gauririi in lemn, metal sau plastic pana la un anumit nivel dar si infiletarii diferitelor tipuri de suruburi. Spre deosebire de fratele de mai sus aceasta scula electrica nu are percutie. Desi gasiti pe piata sute de modele de masini de infiletat cu percutie va spun ca nu prea veti folosi percutia acestor tipuri de scule deoarece este slabuta. Nimic nu se compara cu percutia pneumatica a unui rotopercutor. Dar pentru a prinde placi de rigips, sau placaje in suruburi aceasta masina de infiletat cu percutie  Skil F0156002CA, 500 W, 3000RPM, 13 mm la care veti primi bonus 3 Burghie este foarte utila.

Ferastraie circulare. Ferastraie pendulare.

Incep prin a va propune acest ferastrau vertical Skil F0154381AA, 500 W, 3000 RPM. Mic si compact va va ajuta sa taiati parchet laminat sau alt tip de lemn. Pana la o anumita grosime desigur pentru ca mai puteti cumpara si urmatoarea scula prezentata mai jos.

Pentru debitare aveti la un super pret acest ferastrau circular Makita 5604R, 950 W, 5000 RPM, Disc 165 mm. Tinand cont de brandul din spatele acestei scule electrice ieftine si nu prea, dar super durabila, va pot garanta ca o veti avea multi multi ani. V-am mai spus eu in alt articol ca am o autofiletanta Makita din 2004 !

Acestea au fost recomandarile de scule electrice ieftine, numai bune pe langa casa, pentru pasionatii de bricolaj. Mai multe astfel de scule dar si scule profesionale gasiti in magazinul de scule si unelte al acestui blog. Numai bine!