Scule electrice necesare sa construim tavane si pereti din rigips

Pentru constructii pereti si tavane din rigips avem nevoie de scule electrice bune

Putem sa construim singuri tavane si pereti din rigips dar ne trebuie scule, in special scule electrice. Daca ati cumparat materialele necesare si doriti sa va apucati singuri de rigipsat va propun sa cititi mai jos si sa vedeti ce scule electrice sunt absolut necesare pentru a lucra gipscartonul. Daca dati click pe una din fotografiile atasate veti obtine mai multe informatii despre aceste scule cum ar fi specificatii tehnice, pret, garantie etc.

nivele de masurat cu laser bosch

Detalii pret

Prima unealta de care avem nevoie este laserul pentru nivel. Cu toate ca merge pe baterii o sa il clasez tot la scule electrice. Multi vor zice ca la trasarea nivelului se poate folosi si un furtun de nivel cu apa, ca asa e mai ieftin. Aveti dreptate, pentru a da nivelul la un tavan de rigips e bun si un furtun de nivel, daca stiti cum se da nivelul cu furtunul, dar un laser este mult mai comod si mai precis decat furtunul de nivel. Puteti da nivelul atat pe verticala cat si pe orizontala intr-un timp foarte scurt si fara ajutorul altei persoane. Piata acestor aparate de masurat cu fascicul laser este foarte variata si va puteti cumpara un laser cu cateva zeci de lei dar puteti sa gasiti si lasere super precise de cateva mii de euro. Pentru uz personal va recomand un laser la cateva sute de lei.

rotopercutor black scule electrice rigips

Detalii pret

A doua scula electrica fara de care nu putem face treaba este rotopercutorul. Acest roto, cum ii spun eu prescurtat, este o bormasina cu percutie care ne ajuta sa dam gauri in beton pentru a prinde profilele CD. De cele mai multe ori se dau gauri de 6mm  diametru in beton pentru a prinde profilul in dibluri. Va recomand sa cumparati o bormasina cu percutie cu SDS. Acest sistem de prindere este foarte sigur si foarte usor de folosit. Majoritatea sculelor electrice cu percutie au acest sistem de prindere a spiralelor. Si cum de obicei eu recomand sa se cumpere scule electrice de calitate, va spun si dvs sa cumparati un rotopercutor de calitate, dintr-un magazin care va ofera garantie.

masina de infiletat suruburi autofiletanta rigips

Detalii pret

A treia scula electrica fara de care nu se pot construi tavane si pereti din rigips este autofiletanta. Cu aceasta scula de infiletat se prind profilele CD si UD intre ele, cu niste surubele  numite bobite, puricei, buburuze etc. De fapt ele se numesc suruburi autofornante. Tot cu aceasta autofiletanta se placheaza si placile de rigips pe structura dinainte facuta. Se folosesc negrese, sau cum scrie pe cutie suruburi autofiletante. Pentru un randament bun va sfatuiesc sa cumparati o autofiletanta cu ambreiaj. Aceasta este foarte utila pentru ca se opreste cand nu mai aplicati presiune pe varful ei. O astfel de autofiletanta de calitate va poate tine multi multi ani. Eu detin una din 2004 si am facut cu ea zeci de mii de metri de rigips. Si inca mai merge batrana. Trebuie sa stiti ca acesta scula este doar pentru infiletare, nu si pentru alte scopuri. Pentru alte scopuri exista scule electrice de gaurit cu mandrina rapida.

Astea sunt scule electrice de baza pentru a construi tavane si pereti din gipscarton. In alt articol o sa va prezint si unelte necesare pentru a lucra cu rigipsul.