De ce am incepe constructia casei anul acesta

Pentru a incepe constructia casei trebuie sa avem semnale pozitive cu privire la pretul materialelor de constructii, manopera la constructia casei dar si la pretul terenurilor. Fiecare din acesti factori joaca un rol esential la bugetul alocat constructiei casei iar fara o informare dinainte riscam sa ramanem descoperiti, adica sa nu ne incadram in buget si sa ramanem cu casa neterminata.

Principalii factori de care depinde constructia unei case

Manopera constructiei si finalizarii casei. Se presupune ca o sa lucrati cu cel putin un constructor de case. Totusi, din experienta cunoscutilor, este mare lucru sa incepeti constructia casei cu o echipa si sa o terminati tot cu aceeasi echipa. De obicei triati mai multi constructori pana obtineti casa mult visata.

constructia casei recomandariCel mai bine ar fi sa lucrati inca din prima faza cu mai multi constructori, alocandu-i fiecaruia cate o parte din volumul de munca necesar pentru finalizarea casei. De exemplu puteti ridica  pana la rosu casa cu o echipa, cu o alta echipa puteti finaliza interioarele si cu alta echipa de muncitori puteti face lucrarile la exterior. Este recomandat astfel deoarece stim cu totii ca nimeni nu-i perfect si fiecare este bun pe un anumit segment din domeniu. Nu exista aproape nicio firma care sa le faca pe toate, exceptie facand firmele foarte mari, care isi permit sa tina angajati calificati in toate domeniile. Dar firmele mari costa foarte mult iar dumneavoastra vreti construirea casei la o manopera cat mai mica. Mica dar sa nu cadeti in capcana preturilor mici si foarte mici cerute la constructia casei de catre constructori. Inainte de a ii contacta incercati sa ii studiati si sa va informati despre acestia. O simpla cautare pe Google cu termenul ”pareri firma x ” poate face minuni. Fiti precauti cu orice oferta nu doar cu ofertele foarte mici.

Pretul materialelor de constructii. Materialele de constructii  au un impact la buget de cca 40-45 % . Poate unii dintre dumneavoastra zic ca este putin dar celor mai multi li se pare mult. Cu mult timp inainte de a demara obtinerea actelor necesare pentru constructie ar trebui sa va interesati de pretul acestor materiale de constructii. Eventual faceti un caiet in care sa notati absolut orice oferte gasiti. Faceti o comparatie si selectati cele mai avantajoase oferte. Apoi cititi specificatiile fiecarui material, informati-va ce inseamna daca nu stiti, si incepeti contactul cu furnizorii de materiale de constructiiNegociati comparati cumparati. Astfel ar trebui sa procedati in acest an pentru a obtine preturi rezonabile la materialele de constructii. Daca intrati repede in primul mare magazin de materiale de constructii si cumparati fara sa mai comparati si cu alte surse o sa platiti o caruta de bani la constructia casei.

Pretul terenului pe care se va construi casa. Daca deja aveti terenul, inca din anii de boom imobiliar, este totusi un lucru bun pentru ca salvati niste bani. Bani pe care oricum i-ati fi platit. Pe de alta parte o sa regretati ca ati cumparat terenul atunci deoarece astazi pretul terenurilor intravilane, numai bune de construit case pe ele, s-a micsorat vizibil. Cu aceeasi bani azi ati fi putut avea un teren de doua ori mai mare. Dar cine a stiut!

Terenuri sunt cu duiumul de vanzare dar si aici trebuie sa fiti vigilenti. Inainte de a va face planuri despre cum va arata casuta dvs pe terenul respectiv asigurati-va ca in apropiere sunt elementele vitale ale civilizatiei si anume curent electric,apa curenta,canalizare, o zona sigura pentru copii si cu perspective de dezvoltare in viitor. Abia atunci sa va ganditi serios la o eventuala decizie de a cumpara sau nu terenul respectiv.

In speranta ca scriind aceste randuri v-am ajutat macar cu 0,1 % la constructia casei mult visate va invit sa mai reveniti pe aici pentru a mai citi cate articol scris din pasiune pentru constructii.