Cand  am lucrari de tencuit, in care zidaria este facuta de mine, sunt foarte fericit stiind ca am de muncit putin si ca treaba o sa iasa perfect. Dar cand am de muncit la tencuirea unei case vechi, atunci stiu ca am mult de furca cu indreptarea peretilor si aducerea lor pe linia de plutire.

Astfel sa intamplat si la cea mai recenta lucrare de amenajari interioare a mea. Am avut de tencuit o casa pe paianta cu zidarie de caramida cu peretii nivelati cu pamant galben. Ce parea ea stramba inainte de decojirea peretilor dar ce stramba a ramas dupa !

Tencuire pereti si armare cu plasa de buzau

Armare tencuiala pe caramida cu plasa de 5

Si asa m-am apucat de treaba. Aveam peretii strambi cu inclinatie chiar si de 10 cm. Pentru o astfel de strambatura am armat peretii cu plasa de Buzau de 10 cm iar unde era strambatura mai mare am mai pus un rand de plasa cu ochiuri de 5 cm. Totul pentru ca peretii sa nu crape si sa ramana solizi zeci de ani de acum inainte.
Sa vedem cum am facut tencuirea unei case :

-am curatat peretii pana la caramida de unde am scos o remorca de moloz

-am fixat plasa de Buzau in cuie si sarma de pereti

-am aplicat spritul din tencuiala sau ciorba, cum o mai numesc unii

-am facut fesele sau cum mai zic unii, stalpisorii pentru tencuiala

-am aplicat tencuiala intre fese in mai multe straturi pana am reusit sa ajung la fata ca sa pot finisa cu dreptarul

aplicare tinci pe tencuiala cum se datencuirea unei case vechi rezultatul finalam aplicat tinciul peste tencuiala si urmeaza, peste ceva timp, sa gletuiesc si sa dau cu var lavabil peretii

Cam asta a fost isprava mea cu tencuiala intr-o casa cu peretii starambi. Ca si concluzie va pot spune ca am bagat multibat si nisip de trei ori decat ar fi fost normal. Dar a iesit o lucrare buna si aceasta satisfactie ma face sa uit da munca depusa. Bineinteles ca si satisfactia financiara!