Am inceput, de ceva timp, sezonul lucrarilor si ma gandeam ca materialele de constructii s-au scumpit. Am cautat cele mai ieftine materiale de constructii pentru o lucrare ce o am acum pe rol si am ramas un pic socat de pretul acestor materiale de constructii.

Nu, nu am gasit cel mai bun pret la materialele de constructii in marile depozite. Dand o raita prin mai multe magazine si comparand, am gasit,la unele materiale de constructii, diferente majore de pret. Ca sa va dati seama iata ce materiale de constructii am avut de cumparat pentru o casa la rosu cu suprafata de  aproximativ 110 mp. Este vorba de finisarea interiorului. Casa este construita din caramida si are planseu.

gresie peste gresie in baieAm cumparat placi de rigips de 9,5 mm pentru tavane, placi de rigips alb de 12,5 mm pentru a compartimenta o camara si un dresing, placi de rigips verde pentru a compartimenta baia si bucataria. In total, adunate, am cumparat vreo 55 de bucati. La aceste placi de rigips am cumparat si cd-uri (80 buc) si ud-uri ( 50 buc) impreuna cu toate accesoriile(bride, dibluri, autofiletante, bobite).

Materiale de constructii ieftine am gasit si pentru finisarea peretilor. Pentru tencuiala am cumparat 25 de saci de multibat si pentru a o finisa am cumparat 15 saci de tinci gri.

Pentru a gletui rigipsul am cumparat glet Super Rigips, pentru primele doua straturi, iar pentru finisare, atat pentru perteti cat si pentru tavane, am cumparat glet Ceresit CT 127. Pentru gletul de nivelare pentru pereti am avut incredere, inca o data, in gletul CT 126. Nu am uitat nici de plasa din fibra de sticla care este esentiala. In rest maruntisuri ca amorsa, var lavabil si smirghel.

Si uite asa, fara sa imi dau seama, v-am facut si lista de materiale de constructii, si ieftine, ce va trebuie pentru finisarea interioara a unei case la rosu. V-as da si pretul fiecarui material de constructie in parte dar nu am acordul magazinului respectiv. Sper ca nu se supara patronul acestui magazin de materiale de constructii daca va spun ca magazinul se numeste…… si se afla in orasul Buzau. A… sa nu uit, materialele de constructie ce tocmai vi le-am prezentat ca fiind materiale de constructii ieftine, au costat sub 1500 euro. Deci la construit cat mai repede.