Nu stiu altii cum sunt insa la mine intotdeauna unu plus unu este egal cu doi. Nu 1,5 nici cu 1,9, ci doi fix. Daca ai vorbit o vorba cu mine acea vorba ramane batuta in cuie. Totul se bazeaza pe intelegerea dintai la o lucrare si cu cat va suciti mai tare cu atat treaba se strica.

Si cand aud pe cate unii cum vorbesc de meseriasii cu care si-au amenajat casa !!!

Caz real. Ma suna un domn sa renoveze apartamentul cu mine. Stabilim o ora si o data si la momentul potrivit ma urc in masina si plec sa vad lucrarea. Nu mai zic ca veneam de la munca si a trebuit sa fac baie, sa ma schimb in toiul zilei, asta e, se merita pentru a da bine la prima impresie.

Ajung cu 5 minute inainte si sun. Sun. Sun. Sun si nu mi se raspunde la telefon. Deja un beculet mi s-a aprins dar mai astept. Mai dau o tura in oras cu masina ca si asa nu aveam nicio treaba de facut. Nu ?

10305596_817996281562460_1285777825486673703_nDupa trei sferturi de ora primesc telefon. Pardon doar bip. Si cand sun inapoi la domnul respectiv aud aceeasi poveste cum ca nu era langa telefon … bla bla … deci intre timp mai era cineva acolo care intarziase si se negocia. Zic asta pentru ca este logic, ca daca stii ca astepti musafiri  la o ora anume stai cu urechea ciulita sa auzi cand apar, nu ii lasi zeci de minute la usa.

Cu toate ca puteam sa ma reintorc m-am bazat pe feeling si am zis pas. Nu, nu asa se creaza o prima impresie celui care urmeaza sa iti amenajeze casa.

Si trece o luna.

Ma pomenesc cu un telefon de la acelasi domn care ma invita politicos sa ii renovez apartamentul. Se vaita ca a avut niste meseriasi prosti care de abia au terminat de pus gresie pe hol si ca i-a gonit. Da da, ca pe animale. Acum vrea sa ii schimbe. El nu stia ca mai vorbisem dar eu deja il aveam in telefon memorat. Ii zic cine sunt si o da la intors cum ca a trebuit sa faca doar holul si s-a oprit deoarece copii i-au venit si dupa o pauza muncitorii respectivi nu au mai reaparut.

Normal ca nu, doar nu doreati sa stea dupa dvs. Au si ei de intretinut familii. 🙂

……………………………………………..

Nu va mai plitchisesc cu alte amanunte.

Acum nu e saptamana sa nu ma sune si sa imi propuna sa continui eu. Din ce in ce avanseaza cu lucrarea dar si schimba meseriasi la greu. Azi, a mai ramas de amenajat baia. Vai de ala ce o amenaja-o si vai de lucrare. Nici nu vreau sa imi imaginez ce o iesi dintre atatea maini. 🙁

Morala, draga cititorule! Stiu ca banii sunt importanti si doriti meseriasi ieftini. Stiu ca si timpul este importan  pentru ca doriti sa terminati cu deranjul din casa.

Dar de respectul pentru cel care o sa amenajeze casa ai auzit ? Nu e si el ca orice alt muncitor ? Cumva credeti ca cei care lucreaza in constructii sunt pierde vara si linge blide ? Respectati si veti avea parte de o lucrare frumoasa. Fiti sinceri, aveti rabdare si veti primi si respect si o lucrare de calitate.

PS.  Scuze pentru cei care va simtiti dar asta e opinia mea. Pentru restul oamenilor acest articol este nul.