Avantaje constructii case pe structura metalica

Constructii case pe structura metalica

Tendinta viitorului- Case durabile in sistem ecologic

Constructia caselor a tot evoluat si s-a diversificat, oferindu-ne in acest moment mai multe alternative  la clasica cladire din beton.Va propun sa descoperim ce avantaje ne ofera un nou tip de casa care este din ce in ce mai construita. E vorba de casa pe structura metalica. Iata cele mai evidente si importante avantaje la constructii case pe structura metalica.

Un avantaj, care este si prietenos cu natura, este folosirea profilelor metalice din fier zincat in locul lemnului. Dar si in locul caramizilor, fierului beton, mortarelor  etc. Profilele metalice care se folosesc la constructia acestui tip de casa variaza intre 0,7 si 3,5  mm grosime. Casele pe structura metalica sunt usoare si nu necesita o fundatie adanca. Deci se evita consumul exagerat de fier beton si mortar. De altfel, in afara fundatiei betonul este total exclus. cum se sudeaza o structura metalica

Un avantaj evident care ar putea sa va convinga sa alegeti o casa pe structura metalica mai este si durata scurta de executie. In cel mult 90 de zile orice model de casa poate fi dat  la cheie de catre un numar redus de muncitori. Un avantaj poate fi si posibilitatea ca sa construiti o casa pe structura metalica in orice perioada a anului. Trebuie doar indeplinite  conditiile temperatura si umiditate necesare pentru turnarea fundatiei.

Daca la constructia caselor clasice precizia nu era un punct forte, existand diferente intre proiect si casa propriuzisa de ordinul centimetrilor, la casele pe structura metalica pot aparea diferente de cativa milimetri.

In interiorul caselor pe structura metalica camerele sunt perfect geometrice si pot avea orice forma doriti. Zidurile interioare nu sustin casa de aceea puteti oricand sa faceti o recompartimentare. Zidurile interioare sunt mai inguste si mai bune izolatoare fonic si termic. De  regula peretii sunt placati cu rigips antifoc si sunt izolati cu vata de sticla care este de asemenea ignifuga. Peretii exteriori sunt de asemenea foarte bine izolati creand o punte termica intre
exterior si interior.Casele construite pe sistem de profile metalice pot avea un design deosebit si peronalizat. Va ofera mult mai mult posibilitati de amenajare fata de cele clasice.

In fine sa vorbim despre cat costa o casa pe structura metalica construita la gata. Daca ar fi sa comparam o casa clasica cu ziduri din caramida sau BCA, construita respectand toate  cerintele proiectului, cu o casa pe structura metalica, ar iesi un cost mai ridicat cu 20-25%  pentru casa pe structura metalica. Dar avand in vedere ca in sezonul rece consumul de energie este mult mai mic pentru casa pe structura metalica, in cativa ani diferenta va fi amortizata. Iar in cei 100 de ani cat are garantie aceasta casa cu siguranta va veti bucura de confortul, costul redus cu intretinerea si prietenia naturii.

Comenteaza omule daca ai ceva de zis ! Tacerea nu e buna.