Manopera la un mp de gletuit? Pretul pietei la glet de nivelare, finisare sau la gata

Sezonul de amenajari interioare vine cu o lista noua de preturi la amenajari interioare si manopera mesterilor sau a firmelor nu mai este la fel ca anul trecut. Unele preturi au mai crescut, altele au stagnat, ba chiar sunt unele manopere care au mai si scazut un pic.

Inainte de a plati un mp de glet trebuie sa stii cum se calculeaza aceasta manopera. Astfel nu risti sa platesti nici mult dar nici putin, ci exact pietul pietei din zona ta de resedinta.

Pret glet de nivelare. Gletul de nivelare, sau de incarcare dupa cum i se mai spune, este principalul strat care se aplica pe pereti si tavane si trebuie aplicat corect. Altfel calitatea finala a peretelui gletuit nu va fi buna. Gletul de nivelare se aplica in unul sau doua straturi si pretul pe mp se calculeaza in functie de acest lucru.

In ultima vreme au aparut pe piata niste gletiere profesionale care iti usureaza munca si te ajuta sa aplici doar un singur strat de glet. Asadar, nu neaparat numarul de straturi ar trebui sa conteze ci calitatea sculelor care vor fi folosite la aplicarea gletului. Gletul poate fi aplicat manual sau airless dar tot manual va fi finisat. Oricum, un mp de glet de nivelare costa, doar manopera, intre 15 si 20 de lei mp.

Pret glet de finisaj. Gletul de finisare este stratul de glet care acopera imperfectiunile gletului de nivelare si mare parte din acesta se pierde la slefuire. Dar, este foarte important pentru aspectul final al lucrarii si recomand sa fie aplicat de catre profesionisti.

Foarte important, slefuirea trebuie sa fie facuta profesional deoarece gletul de finisaj este partea care se vede la final prin prisma vopselei lavabile sau a altei metode de finisare. De obicei se aplica un strat si pretul este de 10-20 de lei/mp.

Pret glet la gata. Gletul la gata inseamna o insumare a urmatoarelor manopere: glet de nivelare, glet de finisaj, slefuire, amorsare, aplicare vopsea lavabila. Este cel mai avantajos pret la gletuitpentru beneficiar si costa intre 40 si 50 de lei/mp.

Acestea au fost preturile la gletuit. Daca te intrebi de unde sunt diferentele pe care le stii tin sa te anunt ca gletul, de fapt pretul la gletui, se calculeaza in functie de mai multi factori, cum ar fi: stratul suport(gipscarton, tencuiala, tinci), zona unde se afla lucrarea(de preferinta sa lucrezi cu echipe sau firme de constructii locale), suprafata efectiva de gletuit(cu cat suprafata este mai mare cu atat pretul se poate negocia in jos mai mult).

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.