Cum construim un (horn) Cos de fum din prefabricate

Cand frigul isi arata coltii ne asezam la gura sobei si spunem povesti. Cei care nu au soba pot citi mai jos despre cum sa construim un horn din prefabricate. Cei cu cosuri de fum strambe si infundate sa fie cu bagare de seama.

Pe langa lucrarile de zi cu zi, majoritatea implicand un volum mare de munca, mai am ocazia sa fac si lucrari mai mici, la case de oameni simpli, cum ar fi constructia de cosuri de fum. Astfel ca mai jos veti vedea cum se construieste un horn din prefabricate. Eu, in cateva ore am daramat si construit doua bucati, asa ca nu este deloc greu sa construim un (horn) cos de fum.

Pasi de parcurs:

– Se demoleaza vechiul cos de fum

– Se prepara mortar si se incepe ziditul

– Se tencuieste hornul

 

Pare foarte simplu dar sa vedem mai detaliat si prin imagini cum se face.

zidire caramizi horn

In primul rand trebuie sa zidim la boloboc caramizile de horn pe o baza solida. Nu trebuie sa omitem sa bagam bare de fier striat de 8 in cele patru colturi si indoite la 90 de grade la baza. Dupa fiecare bloc ceramic zidit se baga mortar moale in gaurile din fabrica ale caramizii de horn.

Cum tencuim cosul de fum

Dupa ce terminam de zidit dam o ciorba de tencuiala si  asteptam sa se usuce cateva zeci de minute. Apoi tencuim folosindu-ne de dreptare din lemn. Trebuie sa tencuim fiecare fata in parte, doua cate doua.  Dupa tencuire se driscuieste  pe ud hornul pentru a nu aparea fisuri.

finalizare horn

Si iata si hornul finalizat. Pam Pam.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.