De ce sa nu folositi boltari de beton la constructia unei case

Boltari de beton la preturi mici

Constructia unei case este un vis sau cel putin o dorinta pentru fiecare dintre noi. Pana sa ajungem sa construim o casa trebuie sa ne planificam fiecare miscare si bineinteles sa facem un calcul estimativ asupra costului fiecarei operatiuni in parte. De obicei costul cu constructia unei case se imparte in urmatorele:Casa cu ziduri din boltari de beton
Costul cu toate actele, autorizatiile, taxele, etc. Costul cu mana de lucru. Apoi urmeaza costul cu materialele de constructii care este si el impartit in mai multe costuri, care adunate vor releva cat costa materialele de constructii la construirea unei case. Amintesc aici, costul cu fundatia casei, costul cu acoperisul casei, costul cu zidaria casei. Aici am sa ma refer la constructia unei case cu boltari de beton si de ce nu va recomand sa construiti cu acesti „monstri ai saraciei „cum deunazi i-a numit cineva.

Boltari de betoni pret

Boltari de beton sunt ieftini si preturile variaza de la 0,9 lei cel mai mic boltari pana la 2 lei, cel mai barosan boltar de beton. Deci boltarii de betoni sunt foarte ieftini. Pretul redus se datoreaza faptului ca un boltar de marime medie nu contine decat foarte putin ciment. Deci care este compozitia boltarilor de beton?boltari pentru constructii case
Boltari de beton contin ciment, nisip, pietris si apa. Problema mea cu ei este ca acestia contin prea putin ciment, aprox. 0,8 kg pe bucata. Deci la o galeata de ciment se adauga o galeata de nisip si o galeata de pietris. Se amesteca cu 5-6 litri de apa si vor iesi 26-28 buc boltari. Stiind ca un muncitor este platit pe zi cu 50 de lei si ca poate face cateva sute de boltari pe zi, am ajuns la concluzia ca boltari de beton sunt prea scumpi fata de ceea ce ne ofera.

De ce nu mi-as construi o casa din boltari

Pe langa faptul ca sunt neportanti deci nu pot sustine greutate, boltari de beton tin al dracului de frig. Daca tencuiti casa la interior si pe exterior o placati cu polistiren de 5 cm o sa aveti o igrasie de toata frumusetea la spatele casei. Si banii pe care i-ati economisit in detrimentul caramizii sau BCA-urilor ii veti pierde pe incalzirea dintr-o singura iarna. Si apoi o sa tooot platiti pentru incalzire.

Concluzie finala despre boltarii de beton

La constructia unui cavou, cotet, WC va recomand cu caldura sa folositi boltari de beton. Dar la constructia unei case ……. no way !

3 comentarii

  1. daca tot va dati asa constructori de case,blocuri..etc,aflati ca eu am casa facuta din boltari si este imposibil sa ai egrasie,frig iarna..de aia sunt facuti din beton…pune un boltar si un bca unul langa altul,stropeste cu apa si vezi care trage apa mai repede”constructorilor”

    1. Author

      Hai zi zau ca nu te ocupi cu vanzari boltari de beton?!
      Referitor la boltari fiecare construieste cu ce poate si cu ce are.Eu am prezentat avantaje si dezavantaje.Atat.A si parerea mea ,bineinteles.

  2. Eu am nevoie de boltari pt un beci (subsol) care va trebui sa fie rezistent la solicitare mecanica (greutatea casei) dar nu extraordinar, deoarece casa e de lemn si zona seismica este slaba (Hunedoara), si il voi hidroizola dar nu il voi termoizola deoarece il vreau rece. Ce considerati, vor fi buni boltarii? Armati cu fierbeton si beton turnat in zidul rezultat.

Comenteaza omule daca ai ceva de zis ! Tacerea nu e buna.