L. A. Constructii

Amenajari interioare, preturi, proiecte si constructii case

Lista actualizata de preturi la amenajari interioare si constructii pentru anul 2020

Sezonul de construit 2020 promite sa fie la fel de bun ca si cel din 2019 in care am constatat un apetit intens al romanilor pentru amenajari interioare, amenajari interioare si constructii case. Cred ca stii preturile de anul trecut, lista de preturi fiind preluata de pe siteul acestei firme de constructii.

Preturile la anumite manopere au suferit modificari, majoritatea fiind in crestere cu pana la 20 %. Acest fapt se poate datora si din cauza cresterilor preturilor la materialele de constructii insa cel mai mare aport in aceste cresteri este adus de majorarea salariilor muncitorilor. Era logic ca si preturile platite de beneficiari vor fi mai mari 🙁 !

Iata cat trebuie sa platesti in anul 2020 pentru a-ti amenaja sau construi casa:

Pret mp gletuit. Gletuirea peretilor este o etapa foarte importanta si trebuie platita suficient de bine astfel incat sa obtii pereti si tavane de calitate, cu finisaje perfecte. De regula se percepe un tarif > la gata< pe metrul patrat lucrat ce include aplicarea a minim unui strat de glet de nivelare, un strat de glet de finisaj, slefuirea peretilor si a tavanelor, aplicarea amorsei, aplicarea a minim  un strat de vopsea lavabila. Desigur, manopera pentru un metru gletuit se poate imparti in mai multe transe dar cel mai avantajos pret este cel platit pentru finisarea unui mp incluzand toate etapele de mai sus.

Glet nivelare 15-20lei/mp/strat!  Glet finisaj 10-20 lei/mp/strat

Mai avantajos este sa lucrati gletul la gata, incluzand: glet nivelare doua straturi + glet finisaj + slefuire + amorsare + doua straturi de vopsea lavabila. Pret intre 40 si 50 lei/mp glet finisat la gata.

Pret mp tencuiala. Tencuirea peretilor cu mortar, indiferent daca vorbim de tencuiala mecanizata sau tencuiala manuala, este cea mai intalnita metoda de finisare a zidariei din BCA, caramida, blocuri ceramice sau boltari din beton. Pretul pentru tencuiala manuala este mai ridicat fata de pretul pentru tencuiala mecanizata. La suprafete mari cel mai avantajos este tencuirea mecanizata, indeosebi pentru suprafete de peste 300 mp. Sub 300 mp este mai facila tencuirea manuala.

Tencuiala manuala maxim 3 cm la 12-18 lei/mp!  Tencuiala mecanizata maxim 4 cm la 12-17 lei mp!

Pret mp montaj gresie. Gresia trebuie montata de profesionisti iar pretul pentru manopera spune mult despre calitatea finala a lucrarii. Nu exista un pret fix deoarece pretul pe un mp de gresie placata depinde de mai multi factori.

Primul factor de care depinde pretul pentru placarea unui mp de gresie este suprafata pe care se placheaza. Una este sa se placheze o gresie intr-o baie, maxim 10 mp, si alta este sa se placheze 200 mp de gresie intr-un spatiu comercial sau pe o terasa. Evident ca pretul pe mp pentru gresie din baie va fi mai mare.

Dimensiunea placilor de gresie, indiferent daca este ceramica sau portelanata, poate influenta pretul platit pentru a monta un mp. De regula, daca gresia este mai mare, vei plati un pret mai mic.

Modul de placare influenteaza si acesta manopera perceputa pentru placarea unui mp de gresie. Astfel, daca doresti modele complicate, unde se pierde timp pentru a debita si aseza gresia, vei plati mai mult. Daca optezi pentru placarea clasica o sa platesti pretul minim.

Montaj gresie model simplu 30-40 lei/mp! Montaj gresie model complex 40-90 lei mp!

Pret mp faianta manopera. Faianta, contrar celor ce credeai, nu se monteaza la fel de usor ca si gresie si nu costa la fel manopera, indiferent daca o placam in baie, bucatarie sau alte spatii. De obicei se tine cont de aceleasi criterii ca si la gresie cand se tarifeaza un mp placat de faianta. Dar, cum este necesara mai multa munca si o mai mare migala, pretul la placarea unui mp de faianta este un pic mai mare.

Montaj faianta model simplu 35-45 lei/mp! Montaj faianta model complex 45-100 lei mp!

Alte preturi la amenajari interioare si exterioare:

Montaj parchet laminat 13-18 lei/mp

Montaj piatra decorativa interior-exterior 45-80 lei/mp

Nota! Preturile prezentate mai sus au fost preluate de la firme de constructii si meseriasi din urmatoarele orase: Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Brasov, Bacau, Timisoara, Ploiesti, Iasi, Buzau, Galati, Craiova, Suceava, Calarasi, Cernavoda.

Lista de preturi in continua actualizare pe tot parcursul anului 2020.