Vei afla ce preturi sunt la placarea de gresie si faianta, manopera practicata de firmele de constructii si de meseriasi la metrul patrat. Stiu ca de pretul primit in deviz depinde bugetul alocat amenajarii casei tale dar te sfatuiesc sa parcurgi cu atentie acest articol.
Vei afla mai multe informatii utile, in special cum se calculeaza pretul la un mp de faianta sau gresie si de ce sa nu alegi cea mai ieftina oferta primita. Lista de preturi la montat faianta si gresie de mai jos este actualizata pe anul 2020 si este preluata din aceasta lista de preturi la amenajari interioare si exterioare.
Cum se calculeaza pretul la metrul patrat de faianta si gresie: Manopera
Probabil ai auzit mai multe variante de pret. Unii spun ca au platit 30 de lei pentru a placa un mp de gresie, altii spun ca au dat meseriasului 35 de lei pentru un mp de faianta, iar niste prieteni au platit firmei de constructii, pentru a placa gresie si faianta, in bucatarie, baie si pe hol, nici mai mult si nici mai putin decat suma de 50 de lei pe mp. Pai, pana la urma cat costa un mp de gresie si faianta? Hai sa iti spun cum se calculeaza mai intai.
Importanta este suprafata de lucru. Cu cat este mai mare suprafata, cu atat mai mic va fi pretul practicat de mester sau de firma care a facut manopera. La placarile exterioare pretul va fi mai mic deoarece nu sunt taieturi multe. Intr-o baie de 1,5/1,5 m pretul cerut de meserias va fi mai mare deoarece placarea va fi mai migaloasa. Si la bucatarie, daca se placheaza faianta doar in zona blatului, pretul va fi mare, deoarece in acesta ar trebui sa intre si carburantul consumat in timpul executarii lucrarii, masa si consumabilele.
Dimensiunea si calitatea gresiei si a faiantei. Poate ti se va parea ciudat dar chiar afecteaza pretul la mp de faianta aceste doua aspecte: calitatea si dimensiunea. Cu cat faianta si gresia sunt mai de calitate cu atat se va lucra mai usor cu ele si pretul cerut va fi mai mic. De asemenea, cu cat placile de faianta sau de gresie sunt mai mari, cu atat manopera va fi mai mica, deoarece munca depusa va fi mai putina si se vor placa mai multi metri patrati pe ora.
Suprafata pe care se placheaza gresia si faianta. Da, in cazul in care ai peretii de la baie din gips carton si pardoseala a fost indreptata cu sapa autonivelanta, vei plati pretul minim. Daca mai este de lucru inainte de a incepe placarea efectiva, vei scoate din buzunar mai multi bani.
Cum sa alegi corect o oferta de pret pe mp la gresie si faianta
In primul rand cere mai multe oferte si vezi ce diferente de pret exista. Daca sunt apropiate ofertele, inseamna ca pe acolo se invarte pretul pietei la placare gresie si faiante pe mp. Daca vreo oferta este prea mare nu te panica, e posibil sa fi dat peste o firma de constructii foarte serioasa, cu un portofoliu bogat, ce face doar placari de calitate, fara sa faca rabat. De aceea e posibil sa aiba pretul mai ridicat. Problema este, din punctul meu de vedere, la ofertele de preturi mici la placarile cu gresie si faianta. Aici e buba, deoarece e posibil ca cei care lucreaza pe un pret asa mic sa nu puna accentul pe calitate ci pe cantitate. In orice caz, nu te lasa convins doar de pretul cerut, te sfatuiesc sa ceri neaparat un portofoliu cu lucrarile efectuate anterior.
Pret informativ la mp de placat gresie si faianta
La suprafete sub 50 de mp de gresie si faianta pretul este intre 45 si 59 de lei pe mp. La suprafete peste 50 de mp se mai scade un pic din pret si se cere intre 40 si 55 de lei. Totusi, daca ai cerinte speciale privind aranjarea placilor de gresie si faianta, s-ar putea sa platesti un pret mai mare. Cat? Depinde cum negociezi cu meseriasul sau firma. De regula, daca ai si alte manopere de facut, vei primi un discount.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.