Pret manopera pereti si tavane din rigips. Cum sa gasesti cel mai bun pret

In anul 2020 peretii din gips carton si tavanele sunt la mare cautare de catre toti care executa amenajari interioare. Daca si tu ai de lucrat rigips in interior si te intereseaza pretul pietei perceput de meseriasi sau firme te invit sa vezi lista de preturi publicata pe site sau sa ramai in continuare pe acest articol deoarece iti voi explica si cum se calculeaza manopera pe mp in functie de zona unde locuiesti.

Inainte de a alege oferta de pret cea mai mica hai sa iti dau cateva sfaturi despre cum sa gasesti o echipa de constructii sau o firma de amenajari interioare care pun accentul pe calitate nu pe cantitate:

  • Peretii si tavanele din rigips se executa cu scule de calitate, daca meseriasul nu are sculele necesare nu vei obtine o lucrare de calitate
  • Distanta intre profilele CD de la tavane este de 40 de cm. Structura metalica ar trebui sa fie facuta la dublu. La pereti distanta intre profilele CW este de 60 cm. Dar, pentru siguranta ta iti recomand sa lasi 40 cm. La compartimentarile bailor si a bucatariilor se recomanda o distanta intre profilele UW de 30 cm.
  • Persoanele care executa pereti si tavane din rigips trebuie sa fie calificate. Calificarea se face dupa mii de metri de montaj. Chiar nu e simplu deloc sa faci o compartimentare cu placi din rigips ca la carte. Citirea planului de executie ar trebui sa fie un test eliminatoriu pentru mester
  • Portofoliu solid. Cine s-ar risca sa isi compartimenteze casa cu rigips cu necalificati sau persoane care sunt la inceputul meseriei, chiar daca ei cer un pret mai mic? In primul rand, cand cereti o oferta de la cineva, asigurati-va ca acesta are multe lucrari de placari pereti si tavane cu rigips in spate.

Pret mp rigips pereti si tavane. Manopera

Trebuie sa stii ca pretul unui mp de rigips pe tavan e mai scump fata de aceeasi suprafata de rigips placata pe perete. Ca sa nu iti dau niste cifre seci, neactualizate , te invit sa vezi ce tarife se practica la mp de gipscarton vizionand aceasta lista cu preturi la amenajari interioare si exterioare.

Cum sa obtii un pret la rigips mai mic

Cel mai bine ofer lucrarea mesterilor sau firmelor de constructii la gata. Adica nu cere oferta doar pentru structura si vata, urmand ca placarea sa o faca alta echipa de constructii. Cel mai bine oferi aceluiasi constructor structura+vata+placare si vei obtine un pret bun. Daca vrei sa iesi si mai ieftin cere oferta si pentru glet. Astfel, vei obtine un pret la gletuit avantajos daca vei lucra cu aceeasi echipa.

Negociaza. Chiar daca vei primi o oferta de pret fixa trebuie sa mai fie loc de o mica negociere. Astfel s-ar putea sa platesti un pret mai mic pentru placarea unui mp de rigips pe tavane si pereti.

Cere 5 oferte. Vei fi surprinsi sa afli ca exista mari diefrente de pret intre ofertele celor 5 . Evident, nu alege cel mai mic pret decat daca echipa de constructori are experienta si un portofoliu bogat in spate.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.