Pretul unui mp de tencuiala manuala sau mecanizata

Tencuirea peretilor este prima etapa de finisare dupa ce ai facut zidaria casei. Indiferent de materialul din care este facut zidul(BCA, caramida, blocuri ceramice, boltari beton) trebuie sa aplici o tencuiala, manuala sau mecanizata. Este recomandat neaparat la interiorul casei dar si la exterior ar fi un lucru bun si ar contribui si mai mult la termoizolatia casei.

Dar tu vrei sa stii pretul la manopera pentru un mp de tencuiala, nu? Chiar nu vrei sa te apuci tu de tencuit? Este chiar usor si vei gasi o multime de tutoriale care sa te invete. Altfel vei plati un pret bun mesterilor care iti vor tencui casa.

Cat costa manopera la tencuiala manuala. Pret pe mp

Daca te intereseaza direct pretul, fara sa ai rabdare sa iti spun si cum se calculeaza aceesta si cum sa obtii un pret mai mic la tencuirea casei tale, iti recomand sa vezi aceasta lista de preturi la amenajari interioare si exterioare. Acolo vei gasi si pretul pe mp de tencuiala.

Pretul perceput de firmele de constructii sau de meseriasi pentru tencuirea peretilor si a tavanelor poate depinde de urmatoarele aspecte. undele dinte acestea influentand major acest pret:

  1. interior sau exterior? la exterior s-ar putea sa fie nevoie de schela, deci un pret mai mare ar trebui sa fie
  2. cati metri patrati ai de tencuit? O suprafata mai mare va releva un pret mai mic la manopera
  3. tavan sau perete? La tencuirea tavanelor pretul va fi mai mare cu cel putin 30%
  4. incarcatura mare? pereti strambi? Daca grosimea stratului de tencuiala depaseste 3 cm vei plati mai mult
  5. tencuiala manuala sau mecanizata. Manual va fi mai scump iar mecanizat nu se poate oriunde si oricum
  6. Bucuresti sau provincie? Cu cat esti mai departe de oras, cu atat vei plati un pret pe mp mai mic pe tencuit
  7. meseriasi sau firma? e posibil ca meseriasii sa va ceara mai putin dar firmele ofera o oarecare garantie a lucrarii
  8. mesterii din zona sau de departe? intotdeauna mesterii zonali vor fi mai ieftini. Altii vor avea costuri suplimentare si le vei plati tot tu
  9. cu materialele tale sau ale firmei
  10. tencuiala bruta, driscuita sau cu tinci? Intreaba mesterul cum iti va tencui casa si ce alte manopere trebuie facute pana la a ajunge la glet. Daca tot el gletuieste e posibil sa obtii un pret avantajos, chiar si la mp de glet pretul va fi mai mic deoarece manopera va fi executata de aceeasi persoana.

Cam asta a fost despre manopera unui mp tencuit. Daca vrei sa ai o lucrare de calitate lucreaza intoteauna cu mesteri competenti!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.